Video Highlights

Highlights

Advanced Data Processing

Advanced data processing for data mining, data fusion, automated algorithms, KM technology, SAR hardware Citeste tot...

GOLIAT- Nanosatellite for science and operational purposes

GOLIAT - Nanosatellite mission and developments in formation flying, including networked environment Objectives Develop a nanosatellite complete mission Flight model Ground station and control center Science payloads: Micrometeorite detection Integral radiation dose measurement Optical Citeste tot...

Disaster monitoring

Unul din domeniile principale de interes pentru Agentia Spatiala Romana il reprezinta Monitorizarea Dezastrelor.Oficiu ONU pentru Probleme Spatiale (UN-OOSA) si Agentia Spatiala Romana au semnat acordul de cooperare pentru infiintarea Citeste tot...

GEOINT - Centre for Geospatial Intelligence

GEOINT - Centre for Geospatial Intelligence Citeste tot...

Knowledge management system for space-related activities

Knowledge management system for space-related activities Citeste tot...

National Network for GMES Applications

Building a National Network for GMES Applications, Support for the INSPIRE EU Directive Citeste tot...

http://www.rosa.ro/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/612205poza4444.jpg http://www.rosa.ro/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/555512goliat.jpg http://www.rosa.ro/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/201732spim.jpg http://www.rosa.ro/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/413659pic2.jpg http://www.rosa.ro/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/970056marks1.gif http://www.rosa.ro/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/911608GMES.jpg
Video: impactul asteroizilor între 2000-2013
PDF Imprimare
Miercuri, 23 Aprilie 2014   

Între anii 2000 și 2013, o rețea de senzori care monitorizează permanent Pământul, ascultând posibile semnale în infrasunet ale detonărilor nucleare, a înregistrat 26 de explozii, cu energii situate  între 1-600 kilotone — toate provocate nu de explozii nucleare, însă de asteroizi. Spre comparație, bomba atomică de la Hiroshima din 1945 a explodat cu o energie de 15 kilotone.

Acest film ilustrează locațiile exacte ale asteroizilor care au lovit Pământul din anul 2000. Deși multe dintre aceste coliziuni nu au fost periculoase deoarece au avut loc la altitudini mari, în atmosferă, se poate observa că numărul lor este considerabil. Misiunile spațiale precum cea a sateliților Sentinels a Agenției Spațiale Europe, ESA joacă un rol crucial în protejarea planetei noastre — cea mai importantă misiune a omenirii.

Credit video: B612 Foundation

 

 
Ziua Pământului 2014
PDF Imprimare
Marţi, 22 Aprilie 2014   

Astăzi, 22 aprilie, se sărbătorește la nivel internațional Ziua Pământului, un eveniment anual care atrage atenția asupra necesității protejării mediului înconjurător. Sărbătorită pentru prima dată în 1970, Ziua Pământului este în prezent celebrată în peste 190 de țări. Anul acesta au loc două evenimente și în România: la Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie din București și la Școala Mihai Eminescu din Roman. Mai multe detalii despre Ziua Pământului aici.

 
Copernicus livrează primele imagini radar
PDF Imprimare
Miercuri, 16 Aprilie 2014   

Satelitul Sentinel-1A a realizat primele sale imagini radar după momentul lansării acestuia din Portul Spațial al Europei, situat în Guyana Franceză.

Aceasta primă imagine, luată deasupra Belgiei, a fost realizată pe data de 12 aprilie, la doar o zi după ce satelitul a fost setat pe modulul operațional, demonstrând în acest fel capacitatea performantă a satelitului de a lua imagini radar chiar dacă nu este încă pe orbita sa funcțională. Totodată, imaginea oferă o mostră relevantă cu privire la tipul de imagini pe care această nouă misiune le poate oferi prin ambițiosul Program de monitorizare a mediului din Europa – Copernicus.

Comisia Europeană conduce Programul Copernicus și coordonează o gamă largă de servicii pentru îmbunătățirea managementul mediului și pentru protejarea vieții de zi cu zi. Agenția Spațială Europeană este responsabilă pentru dezvoltarea familiei de sateliți Sentinel și pentru asigurarea unui flux de date disponibil pentru aceste servicii. ROSA coordonează implicarea României în cadrul programului Copernicus.

Pentru mai multe informaţii vizitaţi site-ul ESA.

 

Imaginea principală: Bruxelles, observat de Sentinel-1A. Credit: ESA.

 
Oportunități de dezvoltare în cadrul International Space University
PDF Imprimare
Joi, 10 Aprilie 2014   

Agenția Spațială Română (ROSA) vă invită vineri, 11 aprilie, să participați la prezentarea susținută de un reprezentant ISU (International Space University) cu privire la posibilitățiile de accesare a programelor de dezvoltare profesională (masterat, MBA, școli de vară, burse) pentru diferite discipline legate de programe spațiale, științe spațiale, inginerie spațială, ingineria sistemelor, politică spațială, drept spațial, afaceri și management, precum și spațiu și societate.

Evenimentul are loc pe data de 11 aprilie 2014, la ora 12.00, Facultatea de Inginerie Aerospatiala, Sala I013, Polizu.

ISU este o instituție non-profit de drept privat, recunoscută oficial drept instituție de învățământ superior în Franța de către Ministerul francez al Educației. Universitatea este specializată în furnizarea unor sesiuni de instruire a viitorilor lideri ai comunității spațiale globale, în cadrul campusului său situat în Strasbourg, Franța, precum și în diverse locații din întreaga lume, prin cele două programe educaționale disponibile și anume un Programul de Studii Spațiale, derulat pe o perioadă de 2 luni și un Program de Masterat,  ce se desfășoară timp de un an.

Ambele programe implică o cercetare intensă din partea fiecărui participant, oferindu-le studenților internaționali posibilitatea de se perfecționa împreună într-un mediu intercultural.

Pentru mai multe detalii cu privire la programele și cursurile de dezvoltare ISU și despre modalitatea de aplicare, vă rugăm să accesați website-ul ISU.

 
Mai multe articole..
«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Pagina 1 din 10
itt
© 2009 - ROSA - Romanian Space Agency. All rights reserved.