Cautare

    WEBMAIL    |    Intranet    |    Site Map

 

 

31.10

Direcția de Navigație a ESA plănuiește o demonstrație pe orbită cu noi sateliți de navigație care vor orbita la doar câteva sute de kilometri în spațiu, suplimentând sateliții europeni Galileo, aflați la 23 222 km distanță.

Mai Mult
27.10

În ciuda faptului că este esențial pentru viața pe Pământ, câmpul magnetic nu este ceva ce putem vedea sau auzi vreodată. În schimb, semnalele magnetice măsurate de misiunea Swarm a ESA au putut fi transformate în sunete – cu un rezultat destul de înfricoșător.

Mai Mult
26.10

Într-o perioadă în care agențiile spațiale din lume se pregătesc să se întoarcă pe Lună și să exploreze planetele, inginerii de materiale spațiale se confruntă cu un inamic dificil: praful. Praful abraziv, asemănător cu talcul, care învăluie Luna și alte suprafețe planetare poate întuneca suprafețele, poate uza învelișurile și poate bloca mecanismele spațiale.

Mai Mult
25.10

Direcția de Navigație a ESA are în plan un nou satelit ale cărui rezultate vor permite generarea unui model global actualizat al Pământului - Sistemul Internațional de Referință Terestră, utilizat în toate domeniile, de la cadastru până la măsurarea creșterii nivelului mării cu o precizie de 1 mm sau monitorizarea mișcărilor anuale ale solului cu o acuratețe de 0,1 mm.

Mai Mult
21.10

Ariane 6, noul lansator dezvoltat de Agenția Spațială Europeană (ESA), va avea zborul inaugural în ultimul trimestru al anului 2023. În cadrul unei conferințe de presă, directorul general al ESA, Josef Aschbacher, a declarat că s-au înregistrat suficiente progrese în ultimele luni pentru a anticipa un prim zbor în ultima parte a anului 2023, condiționat de îndeplinirea a trei etape cheie înainte de luna aprilie a anului viitor.

Mai Mult