Cautare

    WEBMAIL    |    Intranet    |    Site Map

 

 

Programele ESA 2023-2025

15 Septembrie 2022

Pe 14 septembrie 2022, Agenția Spațială Română (ROSA) cu sprijinul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării a organizat o sesiune de informare cu privire la programele ESA pentru perioada 2023-2025. Evenimentul a avut loc la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV) București.

Întâlnirea a avut drept scop informarea mediului de cercetare, industrial și academic asupra noii propuneri de programe ale Agenției Spațiale Europene (ESA), dar și pregătirea participării României la Consiliul ESA la nivel Ministerial, ce are loc în noiembrie, în Paris, Franța.

Dr. Fiz. Marius-Ioan Piso, Președintele ROSA,a prezentat propunerile de programe pentru Consiliul ESA la nivel Ministerial 2022, apoi a urmat o sesiune de discuții la care au participat și reprezentanții României în comitetele de programe ESA. În ultima parte a întâlnirii au avut loc discuții bilaterale.

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, a adăugat în deschidere că România este foarte aproape de a achita contribuția restantă pentru a putea participa la Consiliul ESA la nivel Ministerial, asigurând tot suportul său în acest demers.

Conform Convenției ESA, actualizarea programelor ESA va fi decisă de miniștrii responsabili cu spațiul din cele 22 de state membre ESA, la sfârșitul lunii noiembrie 2022, la Paris.

Credit imagini: ROSA