Cautare

    WEBMAIL    |    Intranet    |    Site Map

 

 

Președintele ROSA a participat la Națiunile Unite/Emiratele Arabe Unite Forum la Nivel Înalt, ediția 2017

13 Noiembrie 2017

În perioada 6 – 9 noiembrie, Dr. Fiz. Marius-Ioan Piso, Președintele Agenției Spațiale Române (ROSA), a participat la Națiunile Unite/Emiratele Arabe Unite – Forum la Nivel Înalt, desfășurat în Dubai. Președintele ROSA a avut o întâlnire bilaterală cu Directorul General al Agenției Spațiale din Emiratele Arabe Unite, Dl. Mohammed Al-Ahbabi, pentru a discuta un posibil Memorandum de Înțelegere între cele două organizații.

În 2016, Națiunile Unite/Emiratele Arabe Unite – Forum la Nivel Înalt: Spațiul ca motor de dezvoltare socio-economică sustenabilă a fost consacrat drept o platformă permanentă pentru parteneriate mai puternice între toți factorii decizionali implicați în Space2030. Declarația de la Dubai, semnată cu acea ocazie, a recunoscut, de asemenea, potențialul UNISPACE+50 de a fi un moment important pentru a demonstra beneficiile pe care spațiul le aduce societății la scară largă. UNISPACE+50 este aniversarea de 50 de ani de la prima Conferință a Națiunilor Unite pentru Explorarea și Utilizarea Pașnică a Spațiului Extra-atmosferic.

Drept urmare, evenimentul de anul acesta s-a concentrat în primele doua zile asupra experiențelor acumulate și noilor idei cu privire la patru piloni: economie spațială, societate în era spațială, accesibilitate spațială și diplomație spațială, incluzând aici și toate legăturile dintre aceste domenii, așa cum au fost descrise în Declarația de la Dubai. Următoarele două zile ale evenimentului au adus la un loc factori decizionali din guverne, agenții spațiale și alți factori co-interesați pentru a discuta planul de acțiune pentru UNISPACE+50.

Dl. Piso a fost invitat să participe la Panelul la Nivel Înalt „Spațiul, o arenă pentru inovație, integrare și investiții”, alături de alți lideri spațiali.

Dl. Mohammed Al-Ahbabi, Directorul General al Agenției Spațiale din Emiratele Arabe Unite, a înaintat o invitație Dlui Marius-Ioan-Piso la o întâlnire bilaterală pe tema oportunităților de colaborare. Cei doi lideri au discutat despre posibilitatea unui Memorandum de Înțelegere între cele două organizații pe care le reprezintă. Cu această ocazie, Președintele ROSA l-a invitat la București pe omologul său.

Ediția din 2017 a Națiunile Unite/Emiratele Arabe Unite – Forum la Nivel Înalt: Spațiul ca motor de dezvoltare socio-economică sustenabilă a fost organizat de Biroul Națiunilor Unite pentru Afaceri Spațiale și Emiratele Arabe Unite și a fost găzduit de Agenția Spațială din Emiratele Arabe Unite și de Centrul Spațial Mohammed Bin Rashid.

Mai multe detalii despre eveniment pot fi accesate aici.

Credit imagine: ROSA

Image B