Cautare

    WEBMAIL    |    Intranet    |    Site Map

 

 

Înscrieri deschise pentru un nou program de educație, practică și cercetare pentru studenți

16 Septembrie 2022

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții să se înscrie la noul program de educație, practică în tehnologie, cercetare și inovare (“Practical Education in Technology, Research and Innovation” — PETRI), oferit de Academia ESA.

Programul pornește de la oportunitățile anterioare de practică pentru studenți, oferind în plus  oferirea de formare, pregătire și consultanță gratuite înainte ca studenții să depună o propunere de experiment. Practic, studenții și viitoarele echipe de proiect se pot înscrie gratuit și fără obligații ulterioare la o serie de seminarii web care oferă informațiile de bază necesare pe diverse subiecte relevante pentru experimente și cercetări tehnologice pe platforme cu gravitație modificată realizate împreună cu ESA. Odată ce au dobândit cunoștințele necesare, echipele pot prezenta apoi o propunere solidă pentru o idee de experiment pe o platformă la alegere: ISS, zbor parabolic, turn de cădere sau, la celălalt capăt al spectrului gravitațional, într-o centrifugă cu diametru mare.

Pe măsură ce activitățile de explorare și comercializare a spațiului se dezvoltă de la an la an, iar accesul la spațiu devine mai ușor pentru studenți, Academia ESA își adaptează abordarea la cererea crescută în materie de cursuri de formare și oportunități practice.

Puteți consulta programul PETRI pentru perioada 2022-2023 aici.

Conceptul programului poate fi împărțit în 4 secțiuni. PETRI oferă viitorilor studenți și echipelor posibilitatea de a participa la o serie de seminarii web de informare pentru a-i ajuta să decidă cum să abordeze cel mai bine ideea de proiect.

Sesiunile web de informare sunt urmate de o perioadă de consultare de o lună între echipele de potențiali studenți și Academia ESA. Pe parcursul acestei perioade, echipele interesate ar trebui să înceapă să lucreze la propunerea de experiment folosind modelul furnizat. Studenții vor avea un termen limită pentru a trimite modelul de propunere împreună cu o prezentare video a experimentului. Echipele selectate vor continua programul și se vor întâlni cu inginerii desemnați în termen de o săptămână de la selecție, marcând astfel startul oficial al proiectului.

Mai multe detalii aici.

Credit imagine: ESA