Cautare

    WEBMAIL    |    Intranet    |    Site Map

 

 

Înscrieri deschise pentru ediția Din 2022 a cursului de pregătire Ladybird Guide To Spacecraft Operations

08 Iulie 2022

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții la ediția din 2022 a cursului “Ladybird Guide to Spacecraft Operations”, organizat de Biroul pentru Educație al Agenției Spațiale Europene (ESA), ce va avea loc la Centrul de Pregătire Academică și Învățare ESA în perioada 20-23 septembrie 2022. Termenul limită pentru înscriere este 2 august  2022.

Acest curs tehnic, fără exces de noțiuni de matematică sau jargon tehnic, le va arăta studenților cum este diferită "pilotarea" unui satelit de proiectarea acestuia. Când vine vorba de sateliți, lansarea în sine este cea care captează toată atenția. Odată ajuns pe orbită, avem tendința de a mai auzi despre satelit doar atunci când acesta returnează un rezultat excelent sau o imagine spectaculoasă. Dar sateliții nu se descurcă singuri. Oamenii care îi operează sunt cei care lucrează 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru a se asigura că satelitul este în parametri, că returnează cele mai multe date conform parametrilor și că funcționează la eficiență maximă. În plus, acești operatori diagnostichează problemele sateliților și găsesc soluții pentru a-i face să funcționeze din nou în mod corespunzător.

Susținut de un expert al ESA de la Centrul European pentru Operațiuni Spațiale (ESOC), din Darmstadt, Germania, cursul va conține ore de predare, dar va pune accentul și pe interacțiunea cu studenții.

Ori de câte ori este cazul, vor fi folosite povești reale ale echipei operaționale.

"Dacă vrei să înțelegi cu adevărat cum funcționează un satelit, acesta este cursul potrivit. Cursul parcurge toate subsistemele într-un mod care te face să înțelegi legătura dintre toate elementele de pe acel satelit. Per total, este oportunitatea perfectă pentru oricine este interesat să lucreze în industria spațială", a declarat un student la inginerie din România care a participat la o ediție anterioară a cursului de formare.

Pe lângă cursurile de teorie, studenții vor pune în aplicare cunoștințele dobândite  în cadrul unui proiect de grup provocator. De asemenea, studenții vor afla despre Centrul European pentru Educație și Securitate a Spațiului al ESA (ESEC) și despre activitățile desfășurate la fața locului, inclusiv despre operațiunile sateliților Galileo și PROBA.

Mai multe detalii aici.

Credit imagine: ESA