Cautare

    WEBMAIL    |    Intranet    |    Site Map

 

 

Înscrieri deschise pentru ediția din 2022 a cursului de pregătire Ladybird Guide to Spacecraft Operations

22 Decembrie 2021

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții la ediția din 2022 a cursului “Ladybird Guide to Spacecraft Operations”, organizat de Biroul pentru Educație al Agenției Spațiale Europene (ESA), ce va avea loc online, după-amiaza, în perioada 21 februarie - 4 martie. Termenul limită pentru înscriere este 10 ianuarie 2022.

Susținut de un expert al ESA de la Centrul European pentru Operațiuni Spațiale (ESOC), din Darmstadt, Germania, cursul va conține ore de predare, dar va pune accentul și pe interacțiunea cu studenții. 

Acesta va povesti întâmplări reale ale inginerilor de operațiuni pe care aceștia le-au avut cu sateliți „pretențioși” și din care uneori au ieșit învingători, alteori au pierdut. Modul în care sunt proiectate sistemele de comunicații poate avea un impact crucial asupra felului în care sunt utilizate și asupra problemelor care pot apărea!

Pe lângă cursurile de teorie, studenții vor pune în aplicare cunoștințele dobândite  în cadrul unui proiect de grup provocator. De asemenea, studenții vor afla despre Centrul European pentru Educație și Securitate a Spațiului al ESA (ESEC) și despre activitățile desfășurate la fața locului, inclusiv despre operațiunile sateliților Galileo și PROBA.

La finalul cursului de formare, studenții vor dobândi cunoștințe solide despre provocările comunicarea cu sateliții și despre subsistemele implicate în comunicații (atât la bord, cât și la sol): ce s-ar putea întâmpla rău, probleme și capcane care trebuie evitate în timpul operațiunilor și testării.

La finalizarea cursului de formare, studenții vor fi evaluați printr-un chestionar online și vor primi un certificat de participare și cursul transcris, având posibilitatea să solicite credit(e) ECTS de la universitățile lor.

Mai multe detalii aici.

Credit imagine: ESA