Cautare

    WEBMAIL    |    Intranet    |    Site Map

 

 

29.04

logo-exo-ro

Competiţia Naţională de Rovere Exo-RO pentru elevii de liceu este organizată de Agenţia Spaţială Română (ROSA) în sinergie cu ESERO România — Biroul European de Resurse pentru Educație Spațială, cu scopul de a trezi interesul tinerilor faţă de domeniul spaţial şi de a creşte calitatea învăţământului prin formarea de competenţe profesionale pentru tineri.

Prin participarea la această competiţie, echipele de elevi vor avea ocazia să ia parte la toate fazele tipice ale unui proiect de robotică, de la selectarea obiectivelor, proiectarea şi integrarea componentelor, până la testarea sistemului în final. Ca urmare a acestui proces, participanţii vor învăţa în mod practic şi se vor familiariza cu metodologia de cercetare ştiinţifică, îşi vor însuşi concepte noi, vor aprofunda sau consolida cunoştinţe de tehnologie şi programare, vor învăţa importanța coordonării şi a lucrului în echipă şi, nu în ultimul rând, îşi vor îmbunătăți abilitățile de comunicare.

exoplanete

Credit imagini: ESO/L. Calçada

Preşedinte ROSA

rosa president roundPreşedinte al Agenţiei Spaţiale Române (ROSA) din anul 2004 şi, totodată, director executiv al instituţiei începând cu 1995, Marius-Ioan Piso, doctor în fizică, coordonează activitatea Agenţiei pe trei direcţii strategice.

Programul STAR

Programul de Cercetare, Dezvoltare şi Inovare STAR asigură suportul naţional pentru implementarea Acordului dintre România şi ESA, privind aderarea României la Convenţia ESA.

Centre de Competență

Centrele de Competenţe în Tehnologii Spaţiale au scopul de a creşte competitivitatea şi vizibilitatea internaţională a ştiinţei şi tehnologiei în domeniul spaţial din România.

Industria Spațială Din România

Entități din sectorul economic din România care activează în domeniul spațial.

Cercetarea Spațială Din România

Comunitatea științifică din România care desfășoară proiecte de cercetare-dezvoltare și tehnologice în domeniul spațial.

ESERO ROMÂNIA

Biroului European de Resurse pentru Educație Spaţială — ESERO România folosește fascinaţia domeniului spaţial pentru a încuraja predarea şi învăţarea de materii STEM.

ESA

ESA Patch 2020ESA este o organizaţie internaţională cu 22 state-membre, a cărei misiune este să elaboreze și implementeze programul spaţial european. România este stat-membru din anul 2011.

ITT

Lista invitațiilor de participare la licitații organizate de ESA în vederea alocării unui contract. Invitațiile conțin descrierea pe scurt a proiectului, precum și cerințele tehnice, administrative și contractuale.

Raport Spațial

Raportul anual ROSA prezintă activitatea României în domeniul spațial, precum și o listă a entităților de cercetare-dezvoltare și tehnologice care activează în acest sector.